Pārlekt uz galveno saturu

Darja Zieneviča: "Studē to, kas interesē, nevis to, kas ir populāri vai moderni. Tad arī izdosies!"

Attēla autors: No personīgā arhīva

Darja Zieneviča ir Latvijas Lauksaimniecības universitātes Būvniecības studiju programmas otrā kursa studente. Citu jauniešu vidū viņa izceļas ne tikai ar pieredzi, jo šīs nav viņas pirmās akadēmiskās studijas, bet arī ar milzīgu apņēmību un entuziasmu – vēlmi iesaistīties, darīt vairāk un labāk, dalīties un palīdzēt citiem. Darjas vizītkarte ir viņas neatlaidība un milzīgā enerģija, kas, iespējams, ir mantota no viņas sportiskajām gaitām agrāk (Darja ir godalgota tekvondo sportā un bijusi Latvijas izlases dalībniece).

“Studijas būvniecībā uzsāku, kad jau biju mācījusies par ekonomistu Latvijas Universitātē. Mani vienmēr vada vēlme sevi pilnveidot. Būvniecības tēma man bija klātesoša ģimenē un draugu vidū ilgstoši. Tāpēc pilnveides meklējumos neviļus interese apstājās pie studijām būvniecībā Latvijas Lauksaimniecības universitātē,” savu stāstu sāk Darja.

Darja studē valsts finansētās studijās. Pamatstudiju programmā “Būvniecība” ir iespēja studēt kādā no 50 valsts budžeta finansētajām vietām. 
Iespēja studēt valsts budžeta finansētā studiju programmā ļoti nozīmīga. Taču nevar atslābt – lai studētu “budžetā”,  ik gadu tiek vērtētas sekmes, un tas motivē censties,” turpina studente.

Man studijas aizrauj un nesagādā grūtības. Tāpēc arī atrodas gan enerģija, gan resurss palīdzēt citiem. Visu, ko daru savā dzīvē, es daru ar milzīgu atdevi – uz 100%, neskatoties, cik laika tas man paņem,” sarunas laikā atzīst Darja. “Es iedziļinos, lai saprastu. Brīžiem studēšanu salīdzinu ar mākslinieka darbošanos – līdzīgi kā māksliniekam atnāk mūza, arī man risinājums var atnākt pēkšņi un tad pat naktī ceļos, lai to fiksētu. No studiju kursiem man visvairāk interesē un padodas tie, kas saistīti ar matemātiku, piemēram, “Būvmehānika”. Savukārt prāta mežģis bijusi “Inženierģeoloģija”.

Jauniešus, kuri lūkojas, kurā virzienā studēt, Darja aicina izvēlēties to, kas interesē, nevis to, kas ir populāri vai moderni. Tad arī izdosies. 

Zinu, ka darbs būvniecības nozarē ir un būs, jo nozare ir plaša. Jau studiju laikā mēs, studenti, saņemam piedāvājumus ne tikai doties praksē, bet jau uzsākt darba gaitas, apvienojot tās ar studijām. Tā ir lieliska iespēja likt lietā zināšanas, uzkrāt pieredzi, lai jau ar diplomu kabatā varētu pretendēt uz augstāku karjeras pakāpienu.
 

Pievienots 26/05/2022