Pārlekt uz galveno saturu

Linards Bružs: lai studētu mērniecību, ir jāpatīk tas, ko dari

Attēla autors: No personīgā arhīva

Linards Bružs ir Latvijas Lauksaimniecības universitātes Vides un būvzinātņu fakultātes  (LLU VBF) profesionālās bakalaura studiju programmas “Zemes ierīcība un mērniecība” otrā kursa students. Viņš savu nokļūšanu studijās Jelgavā sauc par nejaušu un spontānu, tomēr likumsakarīgu.

Pēc vidusskolas beigšanas, kā jau daudzi jaunieši, arī es nokļuvu ceļu būvniecībā, lai pavadītu vasaru un nopelnītu naudiņu. Strādājot vecākie un pieredzējušākie kolēģi mani pamazām ievirzīja tieši mērniecības procesos, kādi notiek ceļu būves laikā, un tie mani  ieinteresēja un patiesi aizrāva. Tā kā līdz tam īsti nebiju pārliecināts, ko vēlos studēt, sāku interesēties par augstākās izglītības iespējām tieši mērniecības jomā,” savu stāstu sāk Linards. “Tāpēc var teikt, ka studijās VBF nonācu nejauši, spontāni, taču viss izvērties likumsakarīgi – studēt man patīk un arī interese par nozari nav zudusi.”


Studējot, kā arī mācību laikā tiekoties ar nozarē strādājošajiem, Linards pārliecinājies, ka darba tirgū pieprasījums pēc zemes ierīkotājiem un mērniekiem tikai pieaug.
Mērniecība ir bijusi aktuāla jebkuros laikos. Pieaugot tehnoloģiju attīstībai, arī mērniecība un zemes ierīcība attīstās, tāpat kā iespējas izmantot to piedāvātos pakalpojumus. Tāpēc zinu, ka šādiem speciālistiem darba netrūks. Esmu nolēmis turpmākajos gados apvienot studijas ar darbu, tādējādi liekot lietā apgūtās zināšanas, praktizējoties un sev dodot iespēju straujākai profesionālajai izaugsmei,” stāsta jaunietis.


Tā kā Linardam nācies studēt laikā, kad savus noteikumus diktēja pandēmija, viņš atzīst, ka topošajiem inženieriem ir svarīgi ne tikai apgūt zināšanas attālinātā saziņā ar pasniedzējiem, bet arī praktizēt un redzēt, kā tās darbojas. Studijas attālinātā režīmā nav bijušas vieglas.


Lai studētu zemes ierīcību un mērniecību, ir jāpatīk tam, ko Tu mācies un jāpatīk domai par to, kas Tu būsi, kad pabeigsi studijas. Tad ir vieglāk pārvarēt grūtības un brīžus, kad  slinkums ņem virsroku,” ar smaidot stāsta Linards.


Nevar nepiebilst par Linarda darbošanos ārpusstudiju aktivitātēs: 
VBF studentu pašpārvaldei pievienojos pirmajā kursā, lai foršāk pavadītu laiku. Iepriekšējais pašpārvaldes vadītājs, pamanot manu aktivitāti, uzrunāja pamēģināt pašam vadīt studentu kopienu. Tas nebija viegli, toties – interesanti gan. Esmu ieguvis jaunus draugus un kontaktus, pieredzi. Bet nu nodošu pašpārvaldes vadītāja amatu atkal tālāk kādam citam, jo vēlos koncentrēties studijām un darba meklējumiem.”
 

Pievienots 19/05/2022