Pārlekt uz galveno saturu

Konkursa “Sieviete arhitektūrā, būvniecībā, dizainā” balvas LLU pārstāvēm

Attēla autors: No LLU arhīva

18. maijā kultūras pilī “Ziemeļblāzma”  pirmo reizi tika sveiktas konkursa–foruma “Sieviete arhitektūrā, būvniecībā, dizainā 2016” laureātes, tostarp LLU pārstāves – profesore Aijai Ziemeļniece un asociētā profesore Sandra Gusta.

Klātesot valsts institūciju, pašvaldību un biznesa pārstāvjiem, tika paziņotas konkursa laureātes – gada sieviete arhitektūrā, gada sieviete būvniecībā, gada sieviete dizainā un citas.

Par nozīmīgiem sasniegumiem forumā tika godināta būvniecības veicinātāja Vides un būvzinātņu fakultātes Arhitektūras un būvniecības katedras vadītāja, profesionālas studiju programmas “Būvniecība” direktore asociētā profesore Sandra Gusta.

Savukārt par ieguldījumu nozarē, forumā tika godināta arhitekte, Vides un būvzinātņu fakultātes Ainavu arhitektūras un plānošanas katedras profesore Aija Ziemeļniece.

Konkurss–forums “Sieviete arhitektūrā, būvniecībā, dizainā” Latvijā norisinājās pirmo reizi. Balvām tika pieteiktas 43 aktīvas, enerģiskas, zinošas un sabiedrībā pazīstamas sievietes. Konkursa mērķis ir sabiedrību iedvesmot ar veiksmes stāstiem, kuru autores ir radošas personības – sievietes–līderes, kuru enerģija un spēki tiek veltīti sabiedriski nozīmīgu notikumu veicināšanai arhitektūrā, būvniecībā un dizainā.

Foruma patrone – Māra Lāce, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore.

Pievienots 17/06/2017