Pārlekt uz galveno saturu

Zinātnieku nakts aktivitātes Vides un būvzinātņu fakultātē

Attēla autors: No VBF arhīva

29. septembrī LLU Vides un būvzinātņu fakultātes (VBF) mācībspēki, sadarbībā ar mērniecības uzņēmumu SIA “A-Geo” un studentiem, pievienojās Eiropas Komisijas iniciētajam pasākumam, kas norisinājās vairāk nekā 300 Eiropas pilsētās.

Zinātnieku nakts ietvaros, interesenti, kuri apmeklēja Vides un būvzinātņu fakultāti (VBF) iepazinās ar Daugavas modeli, kas tika modelēts upes applūšanas situācijā, kā arī ikvienam bija lieliska iespēja apskatīt dotās situācijas operatīvu fiksāciju ar bezpilota ultra vieglo lidaparātu jeb dronu Phantoma 4. Pēc applūdušās teritorijas fiksācijas ar bezpilota lidaparātu, iegūtie dati tika izvadīti no drona, apstrādāti, lai pēc pāris minūtēm klātesošie iegūto rezultātu varētu apskatīt 3D attēlojumā. Ņemot vērā šī rudens nepastāvīgos klimatiskos apstākļus Latvijā, ir aktuāli fiksēt applūdušās teritorijas un, operatīvi apstrādājot iegūtos datus, izstrādāt rīcības plānu plūdu ietekmes mazināšanai.

Kopumā VBF apmeklēja vairāk kā 40 interesenti: gan ģimenes, gan individuāli. Apmeklētāji uzdeva dažādus sev interesējošus jautājumus gan par dronu, gan par mērniecību. Skolnieki bija ieinteresēti uzzināt vairāk par Vides un būvzinātņu fakultātē pieejamajām profesijām.

Rakstu sagatavoja studiju programmas “Zemes ierīcība un mērniecība” 3. kursa studentes Sintija Cegele un Agnese Kārkliņa

Pievienots 10/10/2017